Povečanje penisa: resnica in miti

Povečanje penisa je vprašanje, ki skrbi veliko moških, tudi tistih, katerih velikost genitalij jim omogoča povsem normalno spolno življenje. V internetu so informacije o tej temi protislovne in pogosto niso podprte z dejstvi.

Velikost moškega penisa je pomembna

Medicina, ki temelji na dokazih

Izvedene so bile številne medicinske študije o sposobnosti in pogojih za povečanje moškega genitalnega organa.

Strokovno mnenje

Protokoli so zabeležili povečanje penisa za 0, 5-3 cm brez kirurškega posega doma v obdobju 3-6 mesecev.

Bralci tega gradiva imajo edinstveno priložnost, da to temo preučijo ravno toliko, da se že od prvega koraka pravilno odločijo za izboljšanje estetike svojega telesa. Članek se dotika tudi tistih metod, ki se v oglaševanju ponujajo kot delujoče, vendar njihova učinkovitost ni klinično dokazana.

Povprečna velikost penisa

V mnogih državah je povprečna velikost drugačna in po različnih virih je približno 13 cm. Skrb vzbuja velikost penisa, manjša od 7, 5–10 cm. To je lahko znak mikropenije ali druge bolezni.

Vredno je poklicati zdravnika, da ugotovi vzroke nerazvitosti in prejme priporočila za zdravljenje. Toda ne glede na svoje naravne značilnosti si moški želijo postati boljši, kar je postalo zagon za ogromno proizvodnjo "izdelkov" za moški spol.

Merjenje dolžine penisa

Kako izmeriti dolžino penisa

Moški spolni organ se meri v pokončni obliki z ravnilom na vrhu - od sramne kosti do konca glave.

Dolžina penisa se razlikuje od stopnje erekcije, zato se v medicinskih raziskavah dolžina meri v mlitavo raztegnjenem stanju.

Glede na študije je 85% žensk zadovoljnih z velikostjo penisa partnerja, le 55% moških pa s penisom.


Kako povečati penis doma

Tiste, ki so se kljub temu odločili za spremembo pomembnega dela telesa, zanima, kako lahko penis povečajo doma, brez operacije. Pogosto so neutemeljene informacije z vprašljivih spletnih mest zavajajoče.

Različni pristopi - od tablet, vakuumskih črpalk, podaljševalcev, operacij do alternativnih metod povečanja - obljubljajo rezultate. Poglejmo, kako lahko povečate penis in kaj ne bo imelo učinka.

Tablete, kreme, geli

Tablete in kreme za povečanje penisa obljubljajo takojšnje pozitivne spremembe. Niso pa namenjeni povečanju penisa, temveč povečanju erekcije.

Predpostavlja se, da bodo ta sredstva povzročila večjo erekcijo in penis bo vizualno videti večji. Toda to je začasen pojav in po delovanju zdravila postanejo dimenzije organa enake.

Te naravne kapsule afrodiziak lahko pomagajo izboljšati vaše spolno življenje, vendar zaradi povečanja penisa ne smejo biti predrage.

Za tablete, kreme, gele ni znanstvenih dokazov.

Prednosti: Minusi:
 • Lahko se uporablja kot povzročitelj.
 • Vitamini, mineralni kompleksi, športni dodatki lahko dolgoročno izboljšajo moč ali odpravijo pomanjkanje bistvenih snovi v telesu.
 • Nezakonitost in neučinkovitost nekaterih zdravil.
 • Vsi proizvajalci ne spremljajo kakovosti izdelkov, zdravila in kreme lahko povzročijo neželene učinke, saj sami ne morejo povzročiti rasti penisa.

Tradicionalne metode

Povečanje penisa s sodo, medom in drugimi ljudskimi "staromodnimi" metodami je neučinkovito, ni zabeležen niti en zanesljiv rezultat. Vsa sredstva takega načrta je medicina preizkusila, tista, ki imajo koristne lastnosti, pa se zdaj uporabljajo v medicinski ali fizioterapiji. Ista soda je alkalija, pri kateri penisa nima smisla potapljati in lahko le opečete.

Vakuumska črpalka

Vakuumske črpalke

Črpalka je žarnica, ki se prilega penisu. Z odvajanjem zraka v črpalki nastane vakuum. V penis se potegne kri in ta nabrekne.

Naprava se uporablja v medicini in doma, da ustvari erekcijo, omogoča vizualno povečanje falusa pred spolnim odnosom, tako da ga oteknete.

Učinkovitost uporabe črpalke ne more biti zelo visoka, saj se lahko uporablja največ 20-30 minut na dan. Daljša seja lahko poškoduje tkiva, povzroči otekanje, podplutbe in oslabljeno erekcijo.

Študija je pokazala, da uporaba črpalk pri moških s penisom približno 8 cm v 6 mesecih vodi do rahlega povečanja dolžine v povprečju za 3 mm. To povečanje se ne šteje za statistično pomembno.

Učinkovitost vakuumske terapije je bila 10%, zadovoljstvo z rezultati pa 30%. Ti rezultati kažejo, da se črpalke ne povečujejo.

Hydropump

Hidročrpalke

Načelo je enako pri hidravličnih črpalkah. Razlika je v tem, da je penis od vakuuma ločen s plastjo tople vode. Tkivo razteza tako, da v penis prisili veliko količino krvi.

Topla voda ogreje tkanine, jih naredi bolj elastične in spodbuja boljše raztezanje.

Kljub dejstvu, da ni dokazov o učinkovitosti te metode, nekateri uporabniki v pregledih ugotavljajo pozitivne rezultate, ki so bolj izraženi v obsegu kot v dolžini.

Prednosti: Minusi:
 • Črpalke se uporabljajo za dobro erekcijo pred seksom.
 • Vizualno lahko povečajo penis, tudi v obsegu.
 • V primeru hidravlične črpalke lahko vadite med tuširanjem ali kopeljo.
Možni so neželeni učinki, predvsem zaradi prekoračitve dovoljenega časa uporabe (otekanje, poškodbe kože, hematomi, zatemnitev kože penisa).

Podaljški

Extender

Podaljševalnik je naprava, ki se pritrdi na penis in ustvari daljši raztezek med dnom in glavico, zaradi česar raste.

Proizvajalci priporočajo podaljške za moške, stare od 18 do 60 let.

V zadnjih 10 letih je več posebnih študij potrdilo, da dolgotrajno raztezanje povzroči povečanje dolžine penisa:

 • 2008, študija D. Levine
 • Študija D. Gonteroja iz leta 2009
 • 2011, študija vasi Nikobahta
 • Študija D. Moncade za leto 2019

D. Gontero je leta 2010 povzel 11 študij, ki so pokazale povečanje dolžine penisa s podaljškom, in zaključil, da obstajajo močni primeri podaljškov.

Največja študija o uporabi podaljševalca dr. Moncade. V poskusu, ki je trajal 3 mesece, je sodelovalo 93 bolnikov. Dobljeni podatki: ravnanje pri 31, 2 °, raztezek od 0, 5 do 3 centimetra.

Dr. Moncada v svoji raziskavi poudarja: »Rezultat je odvisen od števila ur uporabe podaljška na dan. Bolniki, ki so nosili podaljšek več kot 4 ure na dan, so dobili skoraj dvakrat večji rezultat kot tisti, ki so napravo uporabljali manj kot 4 ure. "

Da bi dosegli opazne rezultate, je treba podaljšanje uporabiti vsaj 4-6 ur na dan in po možnosti vsaj 6 mesecev zapored, da se rezultat zadrži.

Rezultat traja vse življenje, kar potrjujejo tako medicinske raziskave kot pregledi uporabnikov.

V študiji dr. Paola Gonteroja je bila dolžina penisa izmerjena po 6-mesečnem tečaju nošenja podaljška. Ponovljene meritve po 12 mesecih so pokazale enake rezultate. Centimetri, ki so jih udeleženci študije pridobili z nošenjem podaljška, so ostali za vedno.

Učinkovitost uporabe naprave je odvisna od tega, kako dolgo se nosi - dolgotrajna oprijem prinaša najboljše rezultate.

V skladu s tem mora biti podaljšek čim bolj udoben, tako da ga lahko brez težav ali bolečin nosite 6-8 ur dnevno.

Raziskovalci so opazili, da je dolgotrajno vlečenje penisa težko prenašati, kar velja za večino komercialno dostopnih podaljškov. Številni podaljški so neprijetni, omejujejo delovanje, premikajo se med premikanjem in jih je treba odstraniti vsaki dve uri, da ne poškodujete tkiva.

Strokovno mnenje

Vendar je bil podaljšek, uporabljen v tej študiji, dobro prenašan in udeleženci so se držali protokola študije. Posledično so le trije bolniki zaradi neželenih dogodkov opustili študijo.

Večina študij kaže na izboljšanje erekcije. Ni poročil o primerih zmanjšane erekcije ali impotence podaljška. V zadnjih letih so v raziskavi sodelovali nemški podaljševalci.

Prednosti: Minusi:
Dokazane visoke zmogljivosti in varnost. Možne neprijetnosti pri nošenju. Obstajajo kontraindikacije, povezane predvsem s težavami s strjevanjem krvi in prisotnostjo akutnih bolezni genitourinarnega sistema.

Jelqing vaje (jelq)

Obloga za prste Jelqing

Jelq je ponavljajoča se masaža in podaljševanje rok. Učinkovitost jelqinga ni dokazana.

Na specializiranih forumih poročajo o rasti, a teh podatkov žal ni mogoče preveriti.

Zdravniki ne priporočajo uporabe jelqinga za povečanje.

Če pa ima moški dismorfično motnjo v telesu, nezadovoljstvo z dolžino ali obliko penisa, je to dober način za preučevanje genitalij in izboljšanje odnosa do njih.

Jelq je približno 40 minut na dan. Nobenega dokazanega programa ni. En član foruma lahko zapiše, da je vaja učinkovita, drugi pa le poškoduje.

V skupnostih pišejo o izboljšanju erekcije in njenem poslabšanju zaradi pogostih travm penisa. Uporabniki foruma priporočajo, da začnete z vajami na začetni ravni, jih izvajate brez veliko truda in nenehno opazujete erekcije in možne poškodbe.

Prednosti: Minusi:
Za dodatne naprave skoraj ni treba vlagati - v začetni fazi je potrebno le mazivo. Učinkovitost ni dokazana, možno zmanjšanje erekcije, poškodbe kože, zatemnitev, hematomi in edemi, Peyroniejeva bolezen.

Kirurški poseg

Operacija povečanja penisa

Kljub temu, da se zdi, da je operacija najučinkovitejši način za povečanje, je dejansko rezultat po njem majhen, zadovoljstvo približno 30%.

Z erekcijo začne penis gledati navzdol, saj je ligament vrezan, zaradi česar je težko prodreti.

Po operaciji morate še vedno nositi podaljšek.

Kirurško metodo je treba uporabiti le v zadnjem primeru. Prav tako je lahko najbolj nevarno, če operacijo opravi strokovnjak brez ustreznih izkušenj ali ki ne razume popolnoma, kaj vpliva na končni rezultat. Seznam zapletov vključuje izgubo erekcije in občutljivosti, okužbo in dehiscenco robov rane.

Vendar kirurgi z bogatimi izkušnjami pri izvajanju takšnih operacij poročajo o zelo majhnem odstotku takih zapletov. Dr. Juan Monreal v svojem članku pregleduje 275 postopkov za povečanje penisa, od katerih so se zapleti pojavili pri 22 ljudeh, po zdravljenju pa to ni vplivalo na rezultat operacije.

Obstaja več vrst operacij, ki so razmeroma varne in jih zato pogosto uporabljajo strokovnjaki po vsem svetu.

Glavna je ligamentotomija, operacija za podaljšanje penisa.

To je rezanje vezi, ki podpira falus, njen notranji del pa je potisnjen ven.

Po tem se penis pritrdi v tem iztegnjenem položaju s podaljškom ali nosili. Eden od plastičnih kirurgov v opisu operacije ligamentotomije priporoča uporabo nosil ali obešanje bremena (kar je manj priročno).

Nosila potegnejo penis navzdol, ga ne pritiskajo na sramnico in spodbujajo pravilen položaj penisa - tik pod prvotnim položajem. Takšna rehabilitacija lahko traja do 3 mesece ali več.

V študiji, ki jo je vodil dr. Alessandro Littara, so poročali, da je uporaba podaljška vsaj 3 mesece po operaciji pacientom v povprečju povečala dolžino penisa za povprečno 1, 3 cm.

Rezultat neposredne ligamentotomije je individualen in je odvisen od začetne velikosti, velikosti notranjega dela penisa in drugih anatomskih dejavnikov.

Običajna rast je znotraj + 1–2, 5 cm ali več, če je penis hkrati zadebeljen.

V zadnjih 10 letih je tehnologija delovanja močno napredovala, pojavili so se novi materiali in načini povečanja penisa. Kirurški poseg je postal manj nevaren, tveganja so se zmanjšala.

Glavna težava je pomanjkanje strokovnjakov, ki so obvladali sodobne tehnologije in imajo zadostno usposobljenost za uspešno izvajanje takšnih operacij.

Prednosti: Minusi:
Hitri rezultati, ki jih je mogoče izboljšati z uporabo podaljška; učinkovito povečanje obsega, kar je težko doseči z drugimi tehnikami. Nevarnost zapletov, kot so erektilna disfunkcija, nekroza, cista, okužba, dehiscenca šivov; problem pomanjkanja visoko usposobljenih strokovnjakov.

zaključki

Moški, ki si želijo povečati penis, so običajno normalne velikosti, vendar s tem niso psihološko zadovoljni. Zato strokovnjaki najprej priporočajo iskanje psihološke pomoči.

Če se kljub temu zdi, da je povečanje penisa nujno, se je bolje odločiti za podaljševalnik kot najvarnejši in najbolj preizkušen način povečanja penisa.

Operacija je upravičena le v skrajnih primerih ali z medicinskimi indikacijami.